Archief van Pol Feytens geschonken aan Heemkring Soetendaelle

Zaterdagmorgen 24 februari trokken mensen van Heemkring Soetendaelle naar het huis van wijlen Pol Feytens en Maria Van Moeseke. Zij haalden daar het archief op van twee van de stichtende leden van de Heemkring. Dat werd geschonken door hun kinderen, Marleen en Frans Feytens. Het betrof anderhalve kubieke meter aan documenten.

Pol Feytens was iemand die gewoon alle bijhield. Decennia verzamelen leverde een geweldige schat aan informatie op en die werd nu overgebracht naar het archief van Soetendaelle in het A. De Boeckhuis.

Bij deze doen de mensen van de heemkundige kring nog eens een oproep om bij een verhuis, een opkuis van een zolder of andere opruimingswerken niet alles zo maar weg te kieperen. De leden van Soetendaelle integendeel zien alle documenten, boeken en oude foto’s maar wat graag komen of komen desnoods zelf kijken of er iets van historische waarde tussen zit.

Momenteel is Heemkring Soetendaelle op zoek naar affiches van optredens in Merchtem (Zaal Condordia, Karrewiel, Ifigenia, De Toekomst, …), documentatie over Merchtemse rock- en pop groepen en alles van en rond muziekfestivals die ooit in de gemeente zijn georganiseerd. Dit kadert in een tentoonstelling die de Heemkring plant tijdens de kermisweek. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk