Terug drie nieuwe kandidaten voor LvB Merchtem

Gans januari is goed om nieuwjaarswensen over te brengen, dat vonden ze ook bij de Lijst van de Burgemeester en Open VLD Merchtem en op zondag 28 januari was het zover in de cafetaria van het sportcomplex op Dooren. Gastsprekers deze keer waren Vlaams minister Gwendolyn Rutten en Hilde Vautmans, Europees parlementslid voor Open VLD.

Na het openingswoord van Luc Asselman nam Open VLD- Jongerenvoorzitter Janoe Junius het woord om terug te blikken op het voorbije jaar. Hij liet verstaan dat ook mensen van zijn team de LvB-lijst zullen bevolken. Daarna was het de beurt aan een paar grote Open VLD-kanonnen, die met bevlogen toespraken wisten hoe ze de goed gevulde cafetaria moesten inpakken.

De Truiense Hilde Vautmans had een boodschap mee voor de aanwezige Roger Daelemans. “Ik ben bezig met de Merchtemse Steltenlopers om ze in Europa dezelfde erkenning te geven als de Limburgse vlaaien!” aldus Vautmans, die ook heel wat lof had voor de aanwezige Maggie De Block.

Ook Gwendolyn Rutten, de dag voordien ziek, maar toch present in Merchtem, zwaaide in haar speech ook de loftrompet richting de Merchtemse politica. Vervolgens was het de beurt aan burgemeester Maarten Mast, die na al dat blauw geweld, moest toegeven dat hij zich de jongste tijd meer dan liberaal gaan voelen is. De burgemeester wond er geen doekjes om. Hij gaat resoluut voor een tweede ambtstermijn en met dezelfde ploeg. Hij somde enkele realisaties van de huidige coalitie op net als lopende projecten die men nog hoopt te realiseren. Dit alles onder voorbehoud dat ook de kiezers meewillen.

De burgervader riep vervolgens alle huidige mandatarissen naar voor die ook voor deze gemeenteraadsverkiezingen op de lijst zullen staan. Het was echter uitkijken naar de drie nieuwe gezichten die zouden voorgesteld worden. Voor de jaarwisseling werden al de namen van Carolien Smallegange, Tibo Van Buggenhout en Bart Verdickt onthuld en nu kwamen daar Katrien Van Den Borre, Anima Vanderstraeten en Kurt Bogaerts bij.

Katrien Van den Borre uit Clerenblock is geen onbekende in sportmiddens. Zij hielp in Merchtem mee het vrouwenvoetbal op de kaart te zetten, eerste bij de Cristal Girls en vervolgens bij KHO Wolvertem Merchtem. Momenteel is ze bestuurslid bij Merchtem United. Beroepshalve is ze als leerkracht aan het werk in een lagere school in Wemmel.

Anima Vanderstraeten (29) komt uit Brussegem, liep school in de gemeente en werkt als verpleegkundige bij I-Mens.

Kurt Bogaerts

Wie Kurt Bogaerts (46) zegt zegt koers en in dezelfde adem Tom Pidcock. Hij ontfermt zich al jaren over de Britse renner en Kurt is inmiddels aan de slag bij de wielerploeg INEOS Grenadiers. Hij was wegens beroepsbezigheden niet aanwezig. Met die zes al gekende nieuwkomers en zij die zich terug kandidaat stelden is de LvB-lijst al voor tweederde compleet. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk