Scholencross bracht weer veel volk op de been

Elk jaar organiseert de sportdienst van de gemeente de scholencross, een loopwedstrijd voor kinderen uit alle Merchtemse lagere scholen. Dat event kreeg ondertussen het woord klassieker opgekleefd want het is iedere keer weer een publiekstrekker. Het was ook een geweldig weertje om ouders, grootouders en andere supporters van dat jong geweld naar buiten te krijgen.

Op het sportcomplex Dooren ging alle aandacht naar de kinderen op het voetbalterrein. De mobieltjes deden hun werk want er werd nogal wat gefilmd en gefotografeerd. Kinderen van alle lagere Merchtemse scholen, zijnde Ten Bos (met 154 kinderen), De Plataan (256), Sint-Donatus (210), Ter Dreef (283) en Rinkeling (158) waren van de partij.

Dat leverde een totaal van 1061 jongens en meisjes op, en die liepen zich allemaal de ziel uit het lijf. En de supporters en medeleerlingen maar roepen om hun vriend of vriendinnetje voorin te krijgen. De eerste drie mochten op dat podium, maar de medaille en de appel was voor alle deelnemers dezelfde. Deelnemen en plezier hebben was ook hier belangrijker dan winnen. Of toch niet altijd, want soms werd er verduiveld hard gespurt. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk