Buurtfeest van Galgestraat United

Er zijn buurtfeesten en er zijn buurtfeesten. In de Galgestraat hadden ze er de voorbije decennia twee; het bovenste deel met de Schalkse Galgevrienden en het benedenste deel met de Steenbergvrienden. Vorig jaar met Kerstmis sloeg gans de buurt de handen in elkaar en werd een gezamenlijk kerstfeest op poten gezet.

De stap was gezet en dat werd nu bevestigd met een wijkfeest, zowat halverwege de straat. Liefst 125 buren schreven zich hiervoor in en Eddy Cooremans ging bij Onze-Lieve-Vrouw-ter-Noodt bidden voor zonnig weer. Dat werd verhoord en in het midden van de straat werd op zondagmiddag het glas geheven.

De organisatoren kregen van een delegatie van het gemeentebestuur een feestcheque van 500 euro. Daarna mocht iedereen aanschuiven aan het frietkot. Kan het anders als je een beroemde frietenbakker in de straat hebt wonen?

Eddy jongleerde met de goudgele frietjes als een jong veulen en zijn team voorzag de ganse straat van aardappelstaafjes met stoofvlees, brochetten of curryworsten. Een buurtfeest op z’n best! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk