Zit er goud in de Merchtemse grond?

De gemeente Merchtem is begonnen met de verkoop van landbouwgronden en die percelen zijn blijkbaar gegeerd. Via Biddit werden er al twee pachtvrije verkocht en dat aan onverwacht hoge prijzen. Het perceel aan de Heirbaan (46a) ging van de hand voor 77.400 euro en was geschat op 38.000 euro!

En wat te zeggen van het stuk van 19a op Langevelde! Dat was geraamd op 11.500 euro maar werd finaal afgeklopt op 43.650 euro! Grond in Merchtem is blijkbaar goud waard want ook een perceel bouwgrond in de Benoit Ballonstraat in Peizegem (2a 38ca) leverde een aardige duit op, liefst 110.000 euro (schatting 75.000 euro)!

Even rekenen leert dat dit enorme prijzen zijn per vierkante meter! Het is mogelijk in Merchtem! Er komt weldra nog landbouwgrond van de gemeente op de markt en ook het gebouw in de Stationsstraat (naast het nieuwe parkje op de hoek) dat dienst deed als noodwoning, wordt weldra te koop gesteld. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk