Vriendenkring Oud Soldaten Peizegem herdenkt 11 november

Het herdenken van de gesneuvelden van de eerste en tweede wereldoorlog, is een mooie traditie die ook in Peizegem in ere wordt gehouden. De VOSP, de Vriendenkring Oud Soldaten Peizegem, organiseert elk jaar op 11 november een herdenkingsmoment aan het vredesmonument op het oude kerkhof van Peizegem.

De avond van 10 november wordt telkens een spreker uitgenodigd die een thema, verbonden aan de wereldoorlogen, toelicht tijdens een lezing die open staat voor alle geïnteresseerden. Dit jaar zal historicus Jelle Angillis het hebben over de Achttiendaagse Veldtocht die volgde op de Duitse inval in België. Hij belicht, net zoals in zijn boek, “Rumbeke 27 mei 1940”, één van de laatste veldslagen op Belgisch grondgebied in 1940 waar ook 3 Peizegemnaren sneuvelden. Afspraak in zaal Ons Parochiehuis (Libanon) op donderdag 10 november 2022. Aanvang 19 uur. Deuren 18 uur.

Op 11 november genieten de leden van VOSP van een uniek ‘saucissenontbijt’ om 10 uur in zaal Ons Parochiehuis. Rond 10.45 uur gaat het in stoet met schoolkinderen van Ten Bos naar het vredesmonument achter de kerk. Om 11 uur volgt een plechtigheid met toespraken, aangepaste muziek van Music Time Peizegem, het afroepen van de namen van de gesneuvelden en het neerleggen van verschillende bloemenkransen op de graven van de Peizegemse gesneuvelden.

In de namiddag schuiven de leden van VOSP hun voeten onder tafel voor het 11 novembermenu. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk