’t Is ni waar hé!

Die gevleugelde woorden van Dimitri De Tremmerie (Jacques Vermeiren, geen familie van onze koning!) moeten zowat het eerste geweest zijn wat schepen David De Valck woensdagmorgen heeft gezegd. 1 juli zou voor de markt een heugelijke dag worden: terug op volledige sterkte na de coronabeperkingen, opnieuw muziek op de zomermarkten en de openstelling van de centrumtuin rechtover het gemeentehuis.

Maar de weergoden staken stokken in de wielen. Het weer varieerde tussen ‘miezerige regen’ en ‘ferme plensbuien’. De muzikanten moesten hun instrumenten beschermen tegen het nat en de marktbewoners gingen schuil onder hun paraplu’s.

Ook schepen De Valck had een regenjas aangetrokken. Toch stond hij uitnodigend in de grote poort om de marktbezoekers een korte rondleiding te geven in de centrumtuin. De picknick tafels stonden klaar maar de traktatie met heerlijk vers fruit had beschutting gezocht tegen de regen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk