Merchtem opent sportkooi

Het voltallige schepencollege – op Julie Asselman na die pas bevallen is – was aanwezig bij de opening van de eerste sportkooi in Merchtem. Die werd gerealiseerd op een terrein aan het sportcentrum op de Dooren. Er kan o.m. gevoetbald en gebasket worden op een omheind terrein (vandaar de naam sport’kooi’) van 15 bij 30 meter.

Burgemeester Maarten Mast beklemtoonde dat het de bedoeling is om nog meer sportkooien aan te leggen in andere deelgemeenten. De burgemeester deelde ook mee dat er nog uitbreidingsplannen voor het sportcentrum zijn. Zo wordt stilaan de laatste hand gelegd aan de LED-verlichting van de terreinen en wordt het achterste terrein omgevormd zodat er zowel ruimte is voor voetbal als voor baseball. En het pleintje voor miniatuur auto’s werd omgevormd tot een terrein voor free running. Er gaan zelfs geruchten over een wielerpiste maar of daar genoeg ruimte voor is, valt te betwijfelen.

Schepen van sport Toon Luypaert beklemtoonde dat er een grote nood is aan plaats voor vrijetijdssport. De sportkooi mikt dan ook op (jonge) sportievelingen die niet meteen bij een club zijn aangesloten.

Er komt nog wat verharding om het terrein te kunnen betreden, een fietsenstalling en een berm die geluidshinder moet helpen vermijden. In het totaal zal de sportkooi zo’n 110.000 euro gekost hebben.

De sportkooi is vrij toegankelijk. Je hoeft niet te reserveren maar je moet de sportkooi wel op de gepaste wijze te gebruiken en netjes achter te laten.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk