Fietsdoorsteek

Op de gemeenteraad van september beslisten de raadsleden dat het schepencollege het voorkooprecht mag uitoefenen voor de dokterswoning tegenover het gemeentehuis in de Bogaerdstraat. Oppositiepartij PRO formuleert een paar voorstellen om het aan te kopen pand te integreren in het partrimonium van de gemeente.

Zo wil PRO van de garagepoort en de mooie tuin achter de woning een klein parkje met een doorsteek van het centrum naar de Puursstraat te maken. Fietsers en wandelaars kunnen dan veilig vanuit het centrum verschillende bestellingen als de Delhaize, de kerkvijver, De Passerel, de lagere school Sint-Donatus, het kerkhof, het sportcomplex, … bereiken zonder via de drukke Stoofstraat te moeten stappen.

Ook voor het woonhuis zelf heeft PRO wel een paar ideetjes. Er zou een co-housing project kunnen komen voor alleenstaanden, een kinderdagverblijf of vergaderruimtes voor jeugdbewegingen en verenigingen. PRO zal op de gemeenteraad van maandag 21 oktober nog een aantal voorstellen voor het centrum van Merchtem doen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk