Onderwijs in rouw

Er werd vandaag gestaakt in het onderwijs. Om ouders niet extra te belasten werd gekozen voor een woensdag (maar een halve dag school) en mochten de leerlingen die dat wensten toch naar school komen. Ter compensatie werden heel wat ludieke acties gevoerd. GOEIEDAG ging een kijkje nemen in de gemeentelijke basisschool Ten Bos waar iedereen in rouwstemming was.

De leraarskamer was ingericht als rouwkapel en alle leerkrachten droegen zwarte kledij. Er werd zelfs een heuse ‘koffietafel’ georganiseerd. Maar – uit respect voor de ouders en de leerlingen – werden de kinderen opgevangen. Gezien het mooie weer kon er buiten gespeeld worden maar er was ook een filmvoorstelling.

De eisen van het personeel van de basisscholen draait vooral om een betere omkadering en een vermindering van de werklast. Ze willen een duurzaam plan voor het basisonderwijs en een totaaloplossing voor het bijzonder onderwijs. Ook ik Peizegem schaarden de leerkrachten zich achter de eisen van de onderwijsstaking.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk