Nu ook bottelarij ontmanteld

Donderdag begon firma De Meuter met de afbraakwerken aan de bottelarij van de voormalige brouwerij Martinas (Ginder-Zle). Op de plek van de bottelarij komt een complex met een Carrefour warenhuis op de benedenverdieping, een parkeergarage op de eerste verdieping en daar bovenop vijf verdiepingen met in het totaal 86 appartementen. De afbraakwerken zullen nog tot het eind van het jaar duren. Begin 2019 zouden dan de werken voor de nieuwbouw kunnen beginnen.

GA 2 Terwijl aan de overzijde van de straat het renovatieproject van ‘de toren’ stilaan naar zijn eindstadium loopt, worden de bijgebouwen van de bottelarij afgebroken. Daarna is het hoofdgebouw aan de beurt. Dat wordt grotendeels ontmanteld maar de betonstructuur blijft gedeeltelijk bewaard. Het afval wordt ter plekke verzameld, gesorteerd en afgevoerd. Dit om de hinder voor de omwonenden zoveel mogelijk te beperken.

Op de plaats van de bottelarij verrijst dan een nieuw gebouw met op de benedenverdieping een Carrefour warenhuis van zon 1500 m². Op de eerste verdieping komt een grote parkeergarage. Op de tweede verdieping komt een stadsbalkon met uitzicGA 1ht over Merchtem. Dat stadsbalkon zal ook voor niet-bewoners toegankelijk zijn. Verder komen er op die tweede verdieping nog een restaurant en een fitnessruimte. Daarnaast en er bovenop komen 86 appartementen, variërend in prijs en omvang, gelegen rond een centrale binnentuin.  (Lees verder onder de foto)

Ginder Ale Aura estates

Waar de bijgebouwen stonden, wordt niet opnieuw gebouwd. Het complex zal ‘doorwandelbaar’ worden door ruime doorgangen en open ruimtes. Het project zou ongeveer 20 miljoen kosten en zou tegen het einde van 2020 klaar moeten zijn. Meer info over het project vind je hier.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk