Bounce Band laat jaren 50 herleven (+ foto’s)

Mensen die al veel, héél veel gezien en gehoord hebben nog positief verrassen, begin er maar aan. The Bounce Band, gespecialiseerd in populaire big band jazz, slaagde daar met verve in. In een gemeentelijke feestzaal die volledig in stijl gedecoreerd was, gaven ze een concert dat echt tot de verbeelding sprak. Maar er viel meer, veel meer te beleven dan sublieme muziek.

Een foto laten nemen in een fifties decor, je haar laten doen in stijl, dansen op Glenn Miller muziek, … het kon allemaal. In de zaal stonden oldtimers te blinken en heel wat van de aanwezigen hadden zich passend gekleed in bolletjesjurk en witte sokjes.

Maar de kern van de avond was natuurlijk de muziek. The Bounce Band – overwegend jonge muzikanten uit de regio, waarvan een aantal uit Merchtem zelf – bracht zijn repertoire met zo’n overduidelijk gemak dat we niet anders kunnen dan veronderstellen dat er heel veel repetities overheen gegaan zijn. Onder leiding van dirigent Geert Vercauteren, netjes in een kapiteinspak gestoken.

The Triplettes waren de Vlaamse zusjes van The Andrew Sisters en Jelle Diependaele liet vele crooners het nakijken. Was er dan geen enkel minpuntje? Ja, toch wel, dat het niet nóg langer kon duren.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk