Vlaams-Roemeens feest in Merchtem (+ foto's)

Om 25 jaar samenwerking met het Roemeense dorp Chiheru de Jos (provincie Mures in Transsylvanië) te vieren werd zaterdag een Roemeense avond georganiseerd. Een muzikaal ensemble, een zangeres, een violiste en twee dansgroepen traden op voor een goedgevulde feestzaal in Brussegem. Het werd een echte verbroedering tussen Merchtemse Vlamingen en Roemeens inwoners van Merchtem en zijn buurgemeenten.

Zelfs uit Brussel waren een aantal Roemenen naar Merchtem gekomen voor een avond die besloten werd met Roemeense dansen waaraan ook de Vlamingen enthousiast deelnamen. Het was vooral een gelegenheid om kennis te maken met de cultuur van een groep die vaak met een scheef oog bekeken wordt omwille van de fouten van enkelingen. Zaterdagavond bleek vooral dat de Roemenen dezelfde warmhartige mensen zijn als de Vlamingen en dat we eigenlijk veel dingen gemeen hebben.

De organisatie was in handen van het Roemeniëcomité, de Merchtemse KSA, de Merchtemse Steltenlopers en het gemeentebestuur. Ook minister Maggie De Block kwam een kijkje nemen. Ze zag dat het goed was.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk