Plannen voor tweede deel Ginder-Ale site

Terwijl de werken aan het hoogste gedeelte van het Ginder Ale complex gestaag vorderen zijn er nu ook plannen om het tweede gedeelte, eigendom van AURA – real estate inv & dev, te verbouwen tot een complex waarin wonen en detailhandel verenigd worden.

M GInderale part I
De werken aan het hoogste gedeelte schieten flink op.

Het was ‘schepen van Ginder-Ale’ – een geuzenaam die hij met fierheid draagt – David De Valck die een en ander aankondigde op zijn website. ‘De blokkendoos waarin nu o.m. de National Paintball Games huizen, krijgt een heel ander uitzicht met veel glaspartijen, een binnenkoer en ruimte voor groen’.

Het plan voorziet in het complex ‘een grote retailer’ (lees een supermarkt) en ‘een kleine retailer’ (een winkel), verder komen er 170 parkeerplaatsen op de eerste verdiepingen en een aantal appartementen. Het aantal zal variëren tussen de 70 en de 100.

Als alles goed zit zou men in 2017 of 2018 al kunnen beginnen bouwen. Het huidige gebouw zou van zijn bakstenen mantel ontdaan worden, terwijl de betonstructuur grotendeels behouden blijft. Wanneer ook dit plan gerealiseerd zal zijn, krijgt het centrum van Merchtem een volledig ander uitzicht.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk