Dorpstraat wordt Schoolstraat

In Brussegem wordt hoog ingezet op de veiligheid van de schoolomgeving van de Rinkeling. Elke morgen, van 8 tot 8.45 uur, wordt de Dorpstraat afgesloten voor alle doorgaand verkeer om de kinderen veilig naar school te laten komen.

Ook een deel van de parking op het Kerkplein wordt voorbehouden voor een ‘kiss and ride’ systeem waarbij de ouders hun kinderen op de veilige parking laten uitstappen. Daarna kunnen zij zonder gevaar van voorbijrijdende wagens naar de schoolpoort wandelen.

Jammer genoeg zijn er bestuurders die zich niet storen aan het verbod en doodleuk de signalisatie voorbijrijden. ‘Je moet hun nummerplaat noteren,’ hoorden we een boze mama zeggen tegen de man die als verkeersbrigadier de kinderen veilig helpt oversteken. ‘Dat mogen wij niet,’ antwoordt de man, ‘enkel de aanwezigheid van politie kan die hardnekkige bestuurders op andere gedachten brengen’.

Het systeem blijft zeker nog tot de kerstvakantie van kracht. Nadien wordt een evaluatie gemaakt. Als die positief is, wordt het systeem verlengd en gekeken of dit ook aan andere scholen in Merchtem kan ingevoerd worden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk