Dag van de Landbouw op familiebedrijf Vanderstraeten

Iedereen weet nu ondertussen wel dat onze landbouwers het niet makkelijk hebben maar dat doet niets af aan de inzet van Leo en Annie Vanderstraeten, hun zoon Bart en schoondochter Marijke. Het Koeweidehof is een gemengd bedrijf dat al vier generaties lang door de familie Vanderstraeten wordt gerund.

Naast o.m. graan, witloof en aardappelen (die je o.m. in de automaat aan de toegang tot de boerderij aantreft) specialiseert het bedrijf zich in veeteelt, zowel vleesvee als melkvee. De dieren worden er bijzonder goed verzorgd: De kalfjes krijgen melk uit een drinkautomaat, de koeien borstelen hun vacht onder een koeborstel en gaan op tijd naar de pedicure. Het melken gebeurt met melkrobots en voer wordt automatisch aangeschoven.

Koemest

Wat valt er zondag (van 11 tot 18 uur) allemaal te beleven? Je krijgt een blik achter de schermen en op de nieuwste eiwitrijke gewassen. Maak kennis met dekalverdrinkautomaat, de melkrobots, de automatische voerschuif en de pocketvergister (Het Koeweidehof produceert elektriciteit uit koemest).

Er is animatie met een springkasteel, melken van nepkoeien, stropiramide beklimmen, schminkstand en optreden KLJ-vendeliers. Uiteraard worden de dorstigen gelaafd en de hongeringe gespijst met: snacks, ijscrème, pannenkoeken, frieten gebakken door Eddy Cooreman (de specialist van de streek) en verkoop hoeveproducten.

Koeweidehof, Koeweidestraat 25 te Merchtem

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk