Merchtem huldigt ‘zijn’ minister Maggie De Block (+ foto's)

Voor maar vooral na de gemeenteraadszitting van maandagavond stroomde de raadzaal van het Merchtemse gemeentehuis vol familie en vrienden van Merchtems minister Maggie De Block. Het gemeentebestuur, met haar broer-burgemeester Eddie De Block op kop, bracht hulde aan België’s meest populaire politica.

Alle oppositiepartijen en natuurlijk ook haar ‘eigen’ Open VLD brachten hulde aan Maggie, de vrouw die Merchtem op de politieke kaart heeft gezet. Fons Heyvaert (CD&V) deed een oproep om in de gemeenteraad, zoals in de nationale en Vlaamse regering, te komen tot een vruchtbare samenwerking tussen Open VLD, N-VA en CD&V.

Burgemeester De Block repliceerde door ‘zijn’ oppositiepartijen eenzelfde dossierkennis als zijn zus-minister toe te wensen. Verder waren er bloemen en geschenken en bracht de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia een serenade voor ‘haar’ minister, lid van de Harmonie.

Maggie De Block bedankte iedereen, in het bijzonder haar echtgenoot Luc. ‘Hij lag vaak alleen in bed omdat de regeringsonderhandelingen vaak tot laat in de nacht doorgingen. Maar ik beloof dat in 2015 goed te maken,’ grapte de kersverse minister van volksgezondheid.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk