Maggie ontvangen als een heldin

Aan Café Pandoerken (Bij den Bizon) hadden familieleden, campagnevoerders en vrienden van Maggie De Block verzamelen geblazen. Naar gelang de  uitslagen binnenliepen groeide het enthousiasme.

Echtgenoot Luc Asselman volgde de resultaten met argusogen op z’n tablet. ‘Meer dan 70.000, meer dan 85.000, meer dan … 100.000’. Gejoel begeleidde elke mededeling van Mijnheer Maggie De Block.

Dan was het wachten op de komst van Maggie, prompt omgedoopt tot ‘hertogin van Merchtem’. Zij had eerst de TV-zenders en de nationale pers over zich heen gekregen. Maar ook in Merchtem wachtte een horde aan TV-mensen en fotografen.

Reikhalzend werd uitgekeken naar de wagen die haar naar haar thuisbasis bracht. Willy Wijnants, broer Eddie De Block (die 8.427 stemmen haalde bij de opvolgers voor het Vlaams parlement), haar moeder Josée en haar man Luc stonden haar met bloemen op te wachten.

Er werd gekust en geknuffeld. ‘Al meer dan 100.000,’ zei echtgenoot Luc. ‘Allez, ik kan dat moeilijk bevatten,’ was de reactie van Maggie die de felicitaties en knuffels van haar fans met een brede glimlach in ontvangst nam. Het werden er uiteindelijk bijna 130.000 (nog niet alle bureaus geteld).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be