Merchtem gaat verkeersremmer Sleeuwagen wegnemen

Het schepencollege van Merchtem heeft vorige week beslist om de verkeersremmers op zijn grondgebied (Sleeuwagen) weg te nemen. ‘Wij zijn solidair geweest met Asse en Opwijk maar ik heb hen op voorhand gezegd dat we in Merchtem de dupe zouden zijn van de intentie om het sluipverkeer in Mollem (gemeente Asse) en op Mansteen (gemeente Opwijk) te weren,’ zegt schepen Paul Van den Eynde (LVB).

Verkeersremmer 2Deze week nog raakte een vrachtwagen geladen met meel en bloem, in Sleeuwagen van de weg (zie foto) en kantelde in de gracht nadat een andere bestuurder ter hoogte van de betonnen verkeersremmer een gevaarlijk manoeuvre had uitgevoerd. ‘Maar we hadden al eerder beslist om die dingen weg te nemen,’ zegt schepen Van den Eynde. ¬†

Sinds het plaatsen van de verkeersremmers krijgt de Koeweidestraat (een smalle straat die de Mieregemstraat met de Brusselsesteenweg verbindt) in de ochtendspits 400 voertuigen te  verwerken.

‘En bewoners in Mollem vertellen ons dat zij nauwelijks een vermindering merken van het verkeer door het dorp. Die blokken missen hun doel en scheppen een gevaarlijke situatie,’ aldus nog schepen Van den Eynde.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be