Merchtems jeugdhuis IFI viert 45 uur lang feest

Jeugdhuis Ifigineia uit Merchtem mag dit jaar 45 kaarsjes uitblazen. Dat wordt natuurlijk gevierd en om voor iedere jeugdhuisganger van de voorbije decennia wat wils te brengen, paktg IFI het groots aan met verschillende evenementen doorheen het hele jaar. Het startschot klinkt tijdens het weekend van vrijdag 28 tot en met zondag 30 maart.

Geheel toepasselijk zal ‘den IFI’ dat weekend in totaal 45 uur lang geopend zijn. Beginnen doen ze op vrijdag met een after work/after school event van 15 tot 18 uur om in de stemming te komen, waarna de eerste honger gestild kan worden met een heerlijke ‘p-IFI-zza’ uit de oven.

Om 20 uur start dan een wandel- en zoektocht door Merchtem, langs verschillende locaties die een belangrijke rol speelden in de geschiedenis van het jarige jeugdhuis. Onderweg is er voldoende bevoorrading voorzien om de moed erin te houden. Wie zijn weg nog terugvindt, wordt vanaf 22u getrakteerd op een fuifje van de IFI-crew.

45 jaar IFIZaterdag is iedereen opnieuw welkom om krachten op te slaan met een Breugheliaanse barbecue. Van 11 tot 17 uur worden er dan pensen met compote en Merchtemse balletjes met kriekjes geserveerd. Intussen kunnen de bezoekers ook hun geluk beproeven bij een van de Vlaamse (Kermis) Spelen. De allerkleinsten kunnen zich bovendien uitleven op een springkasteel.

Het echte feest moet dan echter nog beginnen. Om 17 uur trapt de Merchtemse trots DUK een avondje vol optredens af. Nadien volgt opnieuw een fuifje, met de Mega Margi Twins – vaste waarden van Bal Marginal in het jeugdhuis – als afsluiters.

Zondag wordt uitgerust tot 11 uur, wanneer er een hartig English en Continental Breakfast op het menu staat. Tot 14 uur mag iedereen zich te goed komen doen aan onder meer spek met eieren, koffiekoeken en koffie of warme chocolademelk.

‘s Namiddags mogen de (caf√©)sporters hun beste beentje voorzetten tijdens kicker-, pool- en airhockeytornooien. De eer om het feestweekend af te sluiten is tot slot weggelegd voor wie na drie dagen nog iet of wat een stem overheeft om te zingen/kwelen tijdens een karaokeavond.