Erevrederechter hekelt bloggende Eddie De Block

Burgemeester Eddie De Block (Open VLD) van Merchtem krijgt er in een uitgesponnen column op de website van Knack flink van langs van Jan Nolf, West-Vlaams erevrederechter en justitiewatcher.

Nolf hekelt De Block omdat die zijn blog zou gebruiken ‘om zijn eigen burgers aan de schandpaal te nagelen voor vermeende overtredingen die volgens de wet moeten worden onderzocht door de politie of met een GAS-procedure’.

Zo haalt de burgemeester op zijn blog deze week uit naar de overlast die de skatewinkel in de Stoofstraat en het onlangs geopende café Fame X3 zouden veroorzaken.

De gepensioneerde vrederechter vindt dat De Block in zijn blog over de schreef gaat: ‘De burgemeester van een eenheidslijst met absolute meerderheid, legistiek gewapend met een arsenaal aan politieke en administratieve macht, verlaagt zich tot gekijf en gebalde vuisten.’

Nolf noemt de aanval op de skatewinkel ‘een mix van aankondigingspolitiek en publieke bestraffing’.

De Block krijgt ook een vermaning omdat hij ‘niet gehinderd door enige schroom of gebrek voor privacy’ een foto van de uitbater van café Fame X3 op zijn website plaatste. Die foto is intussen overigens alweer verdwenen van de site van De Block.

Nolf vergelijkt de blog met het ‘platte paternalisme van de pastoors uit de tijd van ‘in Vlaamse Velden’’.

‘Een viruteel soort straattheater: ‘komt dat zien’. Jan Spier tegenover het skatende schorremorrie en het zatte plebs, opgevoerd vanuit het veilig vensterraam van de partijpolitieke blog: afgeblokt voor elke commentaar of repliek.’

Het volledige opiniestuk is hier te lezen.