Nachtelijke brand in Ginder-Alegebouw

In het deel van de voormalige brouwerij Ginder-Ale dat nu wordt gehuurd door de National Paintball Games brak omstreeks middernacht brand uit. Het is al de tweede brand in het complex in een paar weken tijd. De brand deed zich voor op de zesde verdieping en is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting. Ongeveer 40 mÂČ stond in brand en ook de isolatie begon te smeulen.

De brand  breidde zich in de hoogte uit naar een zolder waar nog heel wat materiaal van de voormalige Ginder-Ale lag. De brandweerkorpsen van Opwijk en Londerzeel kwamen ter plaatse. Eerst werd van buitenaf geblust maar daarna drongen brandweerlui het getroffen gebouw binnen. Daar was veel rookontwikkeling.

Er werd een beroep gedaan op de brandweer van Zaventem voor extra luchtflessen. De brand kon vrij snel bedwongen worden maar de brandweer bleef nog een hele tijd ter plaatse om eventueel heropflakkering te voorkomen. Omdat alles zich in het holst van de nacht afspeelde bleef de hinder voor het verkeer in het centrum zeer beperkt.