Topmusici in kapel Zusters der Heilige Harten

De Orgelvereniging Ninove organiseert in de kapel van het klooster van de Zusters der Heilige Harten op zondagmiddag 13 oktober om 15 uur een concert met hoboïst  Paul Dombrecht en organist Luk Bastiaens .

Paul Dombrecht is dirigent van het barokorkest ‘Il fondamento’ en al vele jaren een autoriteit op het gebied van de oude muziek. Paul  is een veel gevraagd solist op alle Europese podia en speelt regelmatig met vele prominente musici en barokorkesten. Daarnaast is hij docent aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en wordt hij vaak gevraagd voor masterclasses in Spanje, Italië en Israël.

Ook de organist, Luk Bastiaens, is geen onbekende. Hij is hoofdvakdocent orgel aan het Lemmensinstituut te Leuven en opleidingshoofd van de Specifieke Lerarenopleiding Muziek aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. In 2005 werd hij hoofdredacteur en voorzitter van het Vlaamse Orgeltijdschrift ‘Orgelkunst’. Hij concerteerde in verschillende landen van Europa en maakte opnamen voor diverse radiozenders. Daarnaast realiseerde hij verschillende cd’s.

Als locatie werd gekozen voor de kapel van het klooster van de Zusters der Heilige Harten, waar sinds 2006 een orgel van ongekende schoonheid staat, gebouwd door Jos Moors en Helmut De Backer. 

‘De unieke combinatie van deze topmusici met het prachtige instrument zal ongetwijfeld resulteren in een bijzonder fijn concert dat de liefhebber niet mag missen’, aldus Helmut De Backer,namens Orgelvereniging Ninove.

Na afloop is er nog de mogelijkheid om met beide muzikanten over het concert na te praten tijdens de gratis receptie die de jarige Ninoofse Orgelvereniging aanbiedt.

Inkom 10 euro, reductiehouders betalen 6 euro.

Topartikels editie Ninove-Dender