Merchtemse jongeren hebben een zomer lang gewiebeld

De hele zomer lang werd er weer goed geravot op speelplein Wiebeltje. Schepen Maarten Mast maakt de balans op: “Met de verhuis naar de Plataan en Gemeentelijke Technische School stond de jeugddienst voor een nieuwe uitdaging. Samen met de animatorenploeg slaagden ze er echter opnieuw in een zomer vol gevarieerde activiteiten aan te bieden.”

Wally

‘Waar is Wally?’ was de hamvraag van de zomervakantie. Vertrekkend vanuit dit centrale thema, werden er verschillende activiteiten en uitstappen georganiseerd. Zo werkten de oudste groepen aan de verwezenlijking van hun eigen Ketnet-checklist: ze verzorgden hun eigen groentetuin, gingen uit de bol op Kid Rock, zaten aan het stuur van een echte tractor en maakten, dankzij onze Merchtemse scouts, een ritje van een deathride.

Ook de kleuters gingen geregeld op stap en bezochten onder andere de kinderboerderij, de speeltuin of Buggenhout bos. Eindigen deden alle groepen in stijl: terwijl de bijtjes en schaapjes in de sporthal van Merchtem bleven en op hun laatste speelpleindag het provinciaal domein van Huizingen bezochten, trokken alle andere groepen tijdens de laatste week naar Bekkevoort voor een heus kamp.

“Het einde van de zomer betekent voor de jeugddienst direct de start van het nieuwe werkjaar. Tijdens de autoloze zondag op 22 september stond alvast de Speel op Straatdag op de agenda. Die namiddag namen we met alle Merchtemse kinderen en jongeren de markt in om ons uit te leven op de activiteiten georganiseerd door de Merchtemse verenigingen”.

Druk, druk, druk

Deze maand schieten ook de kindergemeenteraad en de jeugdraad opnieuw uit de startblokken en op 18 oktober zijn alle Merchtemse jeugdwerkers, in uniform, welkom op de jaarlijkse dag van de jeugdbeweging. Eind oktober is het dan alweer tijd voor de herfstvakantie op speelplein Wiebeltje. Het einde van de zomer betekent dus niet het einde van de drukke periode op de jeugddienst”, aldus schepen Maarten Mast.