SK Opwijk in de problemen

Het gaat momenteel niet zo best met SK Opwijk. Op sportief vlak (3 punten uit 4 wedstrijden) maar blijkbaar ook op financieel vlak. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Op de sportpagina’s weet de krant te melden dat het bestuur van SK Opwijk dat ook aan de spelers heeft gemeld en er meteen bij heeft gezegd dat de spelers hun financiële aanspraken zullen moeten temperen. Zodanig zelfs dat de spelerslonen ingeperkt zouden worden. De spelers hielden hun antwoord in beraad maar waren in het weekend, op één uitzondering na, wel paraat voor de wedstrijd tegen Rebecq.

Terreinen

Maar ook qua infrastructuur heeft SK met problemen te kampen. De terreinen tussen Ringlaan en spoorweg zouden nu snel verkaveld worden. Wellicht speelt de Opwijkse club er zijn laatste seizoen.

De gemeenteraad van Opwijk stemt dinsdag over het aankopen van twee stukjes grond om in de Klaarstraat drie i.p.v. twee terreinen aan te leggen. Het probleem is dat er niet echt een voetbalcomplex kan uitgebouwd worden.

Beperkingen

Pol Verhaevert (Inzet en voormalig schepen): ‘Er mag niet meer dan 30 m² overdekte tribune worden gebouwd, met een maximale hoogte van 3 meter. De maximale oppervlakte aan nutsgebouwen (kleedkamers, sanitair, …) zou niet meer dan 1200 m² bedragen, de bestaande gebouwen van ’t Eeksken inbegrepen’.

Niet meteen de ideale accommodatie voor een club in eerste provinciale. Daar komt nog bij dat de gemeente zo snel als mogelijk minstens de helft van de 95 voorziene parkeerplaatsen moet realiseren.

Vetweyde

Of er dan geen mogelijkheid is om het RUP (ruimtelijk uitvoeringsplan) te herzien, wilden we weten. Pol Verhaevert: ‘Het lag vorige keer al erg moeilijk zodat ik vermoed dat er niet veel toegevingen meer zullen gedaan worden. Ik betwijfel bovendien of de gemeente in deze legislatuur nog werk wil maken van het realiseren van de Vetweyde.

Het spaarpotje dat het vorige bestuur, onder meer hiervoor, had opzij gezet wordt in snel tempo opgesoupeerd. Ik vrees dat er geen geld meer zal zijn voor een project dat toch zo’n 5 miljoen euro zal kosten’.