Ex-sportambtenaar Dany Geysels als onafhankelijke op N-VA-lijst

Grote verrassing in politiek Meise: ex-sportambtenaar Dany Geysels uit Westrode stelt zich kandidaat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij was 38 jaar lang hét gezicht van de sportdienst in de gemeente. In mei vertrok hij met pensioen, hoewel hij zich graag verder wil blijven inzetten voor de sport in Meise.

Gedurende 38 jaren was Dany Geysels hét gezicht van de sportdienst in de gemeente Meise. Hij woont in Westrode en begon in 1986 als sportambtenaar na een opleiding als bachelor in Lichamelijke Opvoeding. Geysels is vooral gekend voor het organiseren van allerlei gemeentelijke sportevenementen. Daarnaast is hij ook de (mede)stichter van enkele sportclubs zoals de joggingclub ‘Meelopers Meise’, de badmintonclub van Meise & de Aquagymclub Meise. Ook was hij 25 jaren de secretaris van de sportraad. Hij gaf ook zwemlessen in de gemeentescholen en was voorloper van het organiseren van de grabbelpas in Meise. “Het is dankzij Dany dat er zo’n rijk aanbod aan sportactiviteiten en -evenementen bestaat in Meise”, aldus burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA).

Geysels wil zijn engagement voor de sport maar ook voor Jeugd, senioren en cultuur nu verderzetten in de lokale politiek. Daarom stelt hij zich kandidaat als onafhankelijk lijstduwer bij de N-VA in Meise bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Geysels denkt aan enkele prioriteiten waar hij aan wil werken als hij verkozen raakt. “De realisatie van het nieuwe skatepark, de kunstgrasvelden voor beide voetbalclubs, het digitaal reserveren van de sportaccommodaties, een nauwere samenwerking met Sport Vlaanderen, het promoten (en behoud) van het gemeentelijk zwembad De Wauwer en het meer inzetten op de recreatieve, niet aangesloten sporters in het sportbeleid. Als onafhankelijke op de N-VA-lijst zet ik met plezier en overtuiging m’n schouders onder dit team als lijstduwer in het belang van alle sporters in Meise.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise