Plantentuin krijgt nieuwe groene parking

Rechtover de hoofdingang van Plantentuin Meise wordt aan de overzijde van de Nieuwelaan een nieuwe parking met groenvoorziening aangelegd. Die zal 185 wagens en 195 fietsen kunnen stallen. De Nieuwelaan aan de ingang van de plantentuin wordt ook heraangelegd. De gewestweg wordt op dat deel zone 30. Kostprijs: ruim 2 miljoen euro.

“Er komt een nieuwe parking met 185 staanplaatsen voor auto’s en 195 beveiligde fietsenstallingen”, zegt administrateur generaal Steven Dessein van Plantentuin Meise. “Daarnaast komt er een fietsservicepunt om fietsen op te laden of kleine reparaties uit te voeren. Dat is een voordeel voor de vele fietsers die de streek met de fiets verkennen. Bovendien zal het openbaar vervoer hier in de toekomst worden versterkt.”

“Naast de parkingplaatsen voor auto’s en fietsen, krijgt de site ook een zone voor bussen, die een speciale in- en uitrijroute krijgen. Bedoeling is dat onze 250.000 bezoekers op jaarbasis de plantentuin vlot kunnen bereiken.”

“Momenteel wordt er door de bezoekers die met de auto komen, geparkeerd langs de Nieuwelaan. Die parkings zijn zijdelings rechtstreeks aangesloten op de gewestweg. Dat is zeer gevaarlijk om in en uit te rijden. Die parkingplaatsen worden verwijderd en daarom komt er ook een nieuwe parking aan de overzijde van de hoofdingang.”

De Nieuwelaan zelf wordt ter hoogte van de hoofdingang heraangelegd. Bezoekers moeten de gewestweg immers oversteken vanop de parking naar de ingang. Daarom wordt het daar zone 30 met een middeneiland en een plateau. Dat zou tegen juli 2024 een feit moeten zijn. De parking, die heel veel groenvoorziening krijgt in de vorm van bomen en wadi’s, zou tegen april 2024 in gebruik kunnen worden genomen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise