Meer dan 6.000 euro aan achterstallige verkeersbelasting geïnd

De verkeersdienst van de lokale politiezone Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise (KLM) hield in samenwerking met de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) een gezamenlijke controleactie op donderdag 30 maart op de Merchtemsesteenweg in Meise.

Er werden 1.235 voertuigen gecontroleerd. Twaalf voertuigen zijn uit het verkeer gehaald. Er werd door controleurs van VLABEL in totaal voor 6.121 euro aan achterstallige verkeersbelasting geïnd. Daarna werden de bestuurders gecontroleerd door de politie.

De twaalf voertuigen bleken niet in orde te zijn met de technische keuring. De politie stelde ook processen-verbaal op voor twee automobilisten die aan het bellen waren achter het stuur, een onleesbare nummerplaat en een bromfiets Klasse A, die op het fietspad in plaats van de rijbaan reed.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise