Twee nieuwe kassen in Plantentuin openen op 1 april

Op 1 april is het eindelijk zover: dan openen voor de bezoeker de twee laatste kassen van het Plantenpaleis die nog moesten gerenoveerd worden. De kas van het Mediterrane bioom en van het Nevelwoud vormen de laatste fase van de renovatie en herinrichting van het 1 ha kassencomplex van het Plantenpaleis, waarmee een twintigtal jaar geleden is begonnen.

De medewerkers van de Plantentuin tekenden zelf het ontwerp van de kassen en zorgden ook grotendeels voor de aanleg. Ze kozen hierbij voor gerecupereerde stenen om de natuurlijke rots- en bergachtige omgeving waar de planten van nature voorkomen, te weerspiegelen. De planten in deze kassen zullen de bezoekers meenemen op een reis van mediterrane geuren naar de tropische mist van de nevelwouden. Het middelpunt van de kas van het Nevelwoud is een 7 meter hoge kunstmatige rots waaruit verschillende watervallen stromen. In de kas van het Mediterrane bioom legden de tuiniers terrassen aan met gele kalksteen uit de Bourgogne. Een waterspuwer, afkomstig van de vorige locatie van de Plantentuin in Brussel ‘den Botanique’, verhoogt de dynamiek en zorgt voor een rustgevend geluid in de Mediterrane Kas.

In de nieuwe serres zullen honderden plantensoorten die enkel in deze klimaatzones voorkomen, te bewonderen zijn. Te ontdekken dus vanaf 1 april. De toegang tot de serres is inbegrepen in het toegangsticket voor de Plantentuin.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise