Officiële inhuldiging van vernieuwde home Jan Van Gysel

Nu de renovatiewerken van het home Jan van Gysel helemaal afgerond zijn en de bewoners hun intrek hebben genomen, organiseerde lokaal bestuur Meise een officiële inhuldiging van het home Jan van Gysel.

In het home Jan Van Gysel in de Krogstraat wonen personen die het financieel niet gemakkelijk hebben. Ze kunnen er nu terecht in vijftien gerenoveerde studio’s.

“De renovatie van het home Jan Van Gysel duurde zo’n twee jaar”, zegt schepen van Sociale Zaken Ann Van den Broek (N-VA). “Langer dan voorzien, maar het resultaat mag er zijn. Bij de verbouwing was er naast het esthetische ook veel aandacht voor het ecologische. De studio’s op de gelijkvloerse verdieping zijn ook rolstoeltoegankelijk.”

“Een grondige renovatie was noodzakelijk”, vervolgt burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA). De flatjes werden ook vergroot. We zijn gegaan voor comfortabele flats, met voldoende natuurlijke lichtinval en een eigen terras. Ook de voortuin werd opnieuw aangelegd. We zijn trots op het resultaat, het is hier nu voor iedereen heel aangenaam vertoeven.”

Intussen zijn alle flats bewoond. Belangrijk is dat de bewoners zelfstandig kunnen wonen. Via de sociale dienst van lokaal bestuur Meise kunnen bewoners die nood aan ondersteuning hebben een beroep doen op thuiszorgdiensten van lokaal bestuur Meise of van andere instanties.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise