Oud-mandatarissen gelauwerd en portretonthulling vier oud-burgemeesters

Ter gelegenheid van de uitreiking van een reeks eretitels en -tekens én van de onthulling van de schilderijen gemaakt voor vier oud-burgemeesters organiseerde het gemeentebestuur een ceremoniële receptie.

De feestelijkheden gingen door in de raadzaal van het gemeentehuis, meteen ook de plek waar de gelauwerden talrijke uren hebben doorgebracht. “Kunstenaar Mark Keppens maakte vier mooie portretten van de Grimbergse oud-burgemeesters Jean-Paul Olbrechts (1991 – 2000), Henri Maes (2001 – 2003), Eddy Willems (2003 – 2010) en Marleen Mertens (2010 – 2018)”, zegt schepen van Feestelijkheden Trui Olbrechts (CD&V). “De schilderijen krijgen een prominente plek in de gang van de raadzaal. Als dochter van een van deze vier gelauwerden ben ik natuurlijk extra fier.”

Traditiegetrouw werden ook de mandatarissen gehuldigd in functie van hun aantal jaren dienst. Zo werden er een aantal burgerlijke eretekens en medailles uitgereikt, alsook onderscheidingen in de Nationale Orden. Het ging om Marleen Mertens, Chris Selleslagh, William De Boeck, Louis De Smedt, Paul Hermans en Jos Smets.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise