Nieuw overleg Delhaize opnieuw afgesprongen zonder resultaat. Stakingsacties gaan door.

Het overleg bij Delhaize is opnieuw afgelopen zonder resultaat. De vakbonden en de directie zaten dit keer een half uur samen maar wat volgde was een ‚Äėdovemansgesprek‚Äô.

De vakbonden en Delhaize-directie zaten dinsdagmorgen opnieuw rond te tafel. Er was de vrees dat het gesprek niet zou doorgaan omdat de directie draconische veiligheidsmaatregelen had genomen. De veiligheidsdiensten stonden nu buiten en zaten niet mee in de zaal.

Het gesprek kon dus doorgaan maar daarmee is zowat alles gezegd. De vakbonden herhaalden hun eis om het plan van tafel te vegen en op zoek te gaan naar alternatieven. Ze willen tevens dat de directie de Wet Renault opstart om het ontslag van de werknemers op het hoofdkantoor te regelen. “

Omdat de directie deze ochtend opnieuw bevestigde dat ze doorzetten met de plannen zoals die voorliggen, zijn de vakbonden na een half uur vertrokken. Het winkelpersoneel zal naar alle waarschijnlijkheid de acties verderzetten. De vakbonden zitten vanavond nog samen met Vlaams minister Jo Brouns (CD&V).

Topartikels bij Goeiedag.be