Gewapende daders plegen overval op Spar-supermarkt

Twee gemaskerde en gewapende mannen hebben zondagmorgen een overval gepleegd op het Spar-warenhuis in de Godshuisstraat in Wolvertem. Ze gingen aan de haal met de inhoud van de kassa en een handtas en zijn voorlopig spoorloos. Niemand raakte gewond.

De overval vond plaats rond 9.30 uur. “Twee mannen met een bivakmuts op zijn de Spar binnengedrongen en hebben de inhoud van de kassa geëist”, bevestigt korpschef Alain Meerts van de zone KLM (Kapelle-op-den-Bos/Londerzeel/Meise). “Daarbij hebben ze ook een pistool getoond maar er is niet geschoten. Daarop zijn ze te voet weggevlucht.” Ook de handtas van een klant werd door de daders meegenomen.

Er werd een klopjacht gehouden met inzet van verschillende politiepatrouilles en bijstand van de RAGO-helikopter van de federale politie maar zonder resultaat, zo laat het parket Halle-Vilvoorde intussen weten. De omvang van de buit is onduidelijk. Er is voorlopig ook geen beschrijving van de daders. “Het onderzoek loopt”, laat het parket weten.

Er waren verschillende klanten in de winkel aanwezig. Zij waren net als het personeel uiteraard danig onder de indruk.

Foto: Google Street View

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise