Emiel Van Cauter heeft eigen plein in Meuzegem

Emiel Van Cauter (1931 – 1975) heeft nu een eigen plein in Meise. Het plein voor de kerk in Meuzegem, waar ook zijn geboortehuis ligt, heet nu officieel het Emiel Van Cauterplein. Een mooi eerbetoon voor een Meisenaar die veel betekende voor de wielersport.

Emiel Van Cauter werd geboren in Wolvertem in 1931. In 1954 werd hij wereldkampioen op de weg bij de amateurs en van 1955 tot 1959 was hij beroepsrenner. In 1955 werd hij ook Belgisch kampioen op de weg bij de beroepsrenners.

Op zondag 8 mei, tijdens de jaarlijkse rommelmarkt met feestelijkheden, werd het Emiel Van Cauterplein officieel ingehuldigd. Het plein werd plechtig geopend door Sportschepen Jonathan De Valck (N-VA) en burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA). Ook de familie van Emiel Van Cauter was aanwezig bij de feestelijke inhuldiging.

“Emiel Van Cauter is dé plaatselijke wielerheld uit Meuzegem. Zijn sportieve prestaties verdienen het om in de kijker te zetten. Nu heeft hij een eigen plein vlakbij zijn geboortehuis”, aldus Sportschepen Jonathan De Valck.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise