Twee dagen op rij lopen straten en kelders onder: “Zoeken naar dringende ingrepen voor de korte termijn”

Zowel zaterdag als zondag zijn verschillende straten en kelders in Meise en Wolvertem ondergelopen tijdens hevige onweersbuien. Ook een deel van Grimbergen kreeg weer zijn deel van de watersnood.

“De immense waterval van dit weekend heeft vooral Eversem getroffen”,laat burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA) weten. “Straten stonden blank en trottoirs en opritten liepen onder. Een deel van Heimbeekveld werd omgetoverd tot een modderige, kleverige brij. De Hoefkantweg stond onder en het water liep zo in de tuinen met gevaar om de woningen binnen te dringen. De rioleringen ter hoogte van de Gladiolenlaan en de Heidebeekstraat kregen het water van de Kapellelaan niet verwerkt.”

Buurtbewoners, verschillende ploegen van de brandweer en gemeentediensten hebben elkaar met man en macht bij gestaan. “De solidariteit was immens groot. Hiervoor wil ik de bewoners die soms van straten ver kwamen om hun buren en wijkgenoten te hulp te schieten, oprecht bedanken. Ik ben zelf op deze verschillende plaatsen langs geweest. De terechte verzuchtingen en concrete voorstellen worden ter harte genomen en in kaart gebracht. Samen met het college en experten zullen we dit deze week bekijken. Daarbij zal aandacht gaan naar structurele oplossingen voor de toekomst maar er zal ook expliciet worden gezocht naar dringende ingrepen voor de zeer korte termijn.”

Foto: Facebook ‘Red onze Eversemse velden’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise