Voertuig en tuinhuis in brand gestoken: parket onderzoekt mogelijke link

Politie en parket onderzoeken twee brandstichtingen in Meise en Wolvertem.

Vrijdagavond werd eerst een voertuig gestolen dat omstreeks 21.30 uur in brand werd gestoken op de Veilinglaan in Wolvertem. De buurt werd er opgeschrikt door twee zware knallen; waarschijnlijk de brandstoftank die ontplofte. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen.

De politie van de zone KLM(Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise) heeft daarna in omgeving twee– dronken – verdachten opgepakt maar zij werden later terug vrijgelaten. Het is onduidelijk of zij iets met de feiten te maken hadden.
Later op de avond werd ook nog een houten tuinhuis in vlakbij het zwembad Meise centrum in brand gestoken. “Mogelijk is er een link tussen beide”, zegt woordvoerster Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde. Een branddeskundige ging zaterdag het voertuig en de chalet onderzoeken.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise