Nog geen bezoek toegelaten in Residentie Van Horick en andere woonzorgcentra

Meise laat weten dat bezoek aan Residentie Van Horick en de andere woonzorgcentra in de gemeente voorlopig niet mogelijk is. De Nationale Veiligheidsraad besliste op 15 april eerst dat bewoners in woonzorgcentra, onder strikte voorwaarden, opnieuw bezoek mogen krijgen. Maar na protest beslsite de Vlaams Minister van Welzijn intussen om toch nog geen bezoek in de woonzorgcentra toe te laten.

Dit wordt eerst verder uitgewerkt met de sector en er zullen concrete richtlijnen uitgewerkt worden. “Wij begrijpen en zien uiteraard ook hoe moeilijk het is voor familieleden, mantelzorgers en onze bewoners om elkaar niet te kunnen bezoeken”, laat de gemeente weten. “De veiligheid en gezondheid van onze bewoners en personeelsleden staan echter voorop en we willen bezoek pas toelaten als dit op een veilige manier kan gebeuren. Daarom laten we bezoek momenteel nog niet toe. In overleg met alle woonzorgcentra in Meise, gelden deze richtlijnen in elke voorziening.” Dus ook onder meer in woonzorgcentrum Moutershof (zie foto).

Zodra bezoek mogelijk is, zal hierover gecommuniceerd worden. “Om zich alvast voor te bereiden, vraagt het woonzorgcentrum aan de familieleden om een formulier in te vullen. Hierin kan de familie aangeven wie er op bezoek zou komen, of deze persoon zelf over beschermingsmateriaal beschikt, of het om louter bezoek of ook hulp bij de maaltijden zou gaan en welke de mogelijke momenten van bezoek zijn.”

Net als in heel veel woonzorgcentra, blijft ook Residentie Van Horick niet gespaard van het coronavirus. Momenteel zijn er vijf bevestigde coronabesmettingen bij bewoners op de beveiligde afdeling. Eén bewoner is overleden aan covid-19 en één besmette bewoner werd opgenomen in het ziekenhuis. De overige bewoners maken het momenteel goed. Ook drie personeelsleden hebben positief getest. Samen met de coördinerende en raadgevende arts (CRA) wordt de situatie dagelijks opgevolgd, geëvalueerd en bijgestuurd. Momenteel verblijven alle bewoners op de afdelingen Dries en Kouter op hun kamer om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise