Zakasbakjes voortaan in de winkel te koop

Afvalintercommunales Incovo en Interza verkopen voortaan ook via lokale handelaars zakasbakjes. In het voorjaar van 2019 voerden intercommunales Incovo en Interza hierrond al actie op evenementen en deelden er zakasbakjes uit.

Vele rokers stelden de vraag of de handige zakasbakken ook ergens in de winkels te verkrijgen zijn. Interza en Incovo spelen hierop in en stellen vanaf dit jaar de zasasbakken beschikbaar voor handelszaken die deze willen verkopen. Door de aankoop in grote hoeveelheden kan de prijs scherp worden gehouden. De adviesprijs voor de verkoop van de zakasbakken is 2,5 euro. Je krijgt er een mooie, stevige plastic zakasbak voor in de plaats.

Dagbladhandel Sarah in Steenokkerzeel en Alpha en MBP in Meise en Wolvertem hebben de primeur en verkopen nu al de zakasbakjes.

“Andere handelszaken met interesse om de zakasbakken te verkopen, kunnen met ons contact opnemen”, meldt Marijke Doms van Interza/Incovo. “Er is vraag naar vanuit de rokers, die op die manier hun steentje kunnen bijdragen tot een propere en plezante gemeente.”

Sarah Van Royen van de dagbladhandel Sarah in Steenokkerzeel is alvast erg tevreden met de verkoop. “De eerste dag gingen er meteen tientallen asbakjes de deur uit. Ik heb meteen een nieuwe bestelling moeten plaatsen.”

Incovo en Interza zijn hiermee de eerste intercommunales die de zakasbakjes niet enkel uitdelen op evenementen, maar ook permanent te koop aanbieden. “Zoals in de voorbije tien jaar de hondenpoepzakjes helemaal ingeburgerd zijn geraakt, zo zal het waarschijnlijk ook lopen voor de zakasbakjes. Je peuk op de grond of in het rioolputje gooien is nooit ok”, besluit Marijke Doms.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise