150.000 euro subsidie voor uitbreiding Neromhof

Goed nieuws voor wie van veel natuur en bos houdt in en rond de gemeente Meise. Eerder dit jaar deed het gemeentebestuur van Meise een subsidieaanvraag om het Neromhof uit te breiden. Die subsidieaanvraag is nu goedgekeurd door het Agentschap Natuur & Bos (ANB). Bevoegd schepen van Leefmilieu Jonathan De Valck: “De gemeente krijgt nu tot 150.000 euro om het Neromhof uit te breiden. Dat is een unieke kans”.

Meise wil het Neromhof uitbreiden. Daarvoor diende het gemeentebestuur eerder dit jaar een subsidieaanvraag in. Het doel is om het Neromhof tot maximaal 10 hectare uit te breiden. “Om het Neromhof uit te breiden bestaan er al plannen uit 2012”, zegt Schepen Thaelemans (schepen van Patrimonium).

Het gemeentebestuur kreeg nu de boodschap dat de subsidieaanvraag werd goedgekeurd door de Vlaamse regering. Dankzij de goedkeuring krijgt de gemeente tot 60 procent van de aankoopprijs terug via het Agentschap Natuur en Bos (ANB). Het zou gaan om een bedrag van ongeveer 150.000 euro.

De voorwaarden zijn dat de gronden binnen de drie komende jaren verworven moeten zijn. Ook moet er binnen de vijf jaren opnieuw bos staan op de gronden. “Het gemeentebestuur hoopt onteigeningen te vermijden en wil de gronden liefst in der minne verwerven”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Roel Anciaux.

De gemeente heeft daarom een werkgroep opgericht om de uitbreiding in goede banen te leiden en het Neromhof nog mooier maken. “De hondenlosloopweidde die op 6 oktober werd ingehuldigd, is een eerste resultaat van die werkgroep”, aldus burgemeester Gerda Van den Brande. Op die dag werden er ook allerlei activiteiten georganiseerd door Natuurpunt in het Neromhof om het 25-jarige bestaan van de vereniging in Meise te vieren.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise