Verkiezingskoorts laait al hoog op

Oud-burgemeester Roger Heyvaert (LB+) heeft een klacht neergelegd tegen Luc Goeman (Pro Meise) omdat deze laatste hem gisterenmorgen zou hebben proberen omverrijden. “Hij gaf nog gas bij toen hij mij zag staan. Als ik geen meter achteruitspring had hij mij zeker geraakt.” Volgens Goeman heeft Heyvaert het hele verhaal verzonnen. Daarnaast werd ook een verkiezingsbord van LB+, waar ook Heyvaert opstond, vernield door onbekenden.

Dat de verkiezingsstrijd geanimeerd ging verlopen in het volledig versnipperde Meisese landschap viel te verwachten. Maar nu wordt er meteen een serieuze versnelling hoger geschakeld. Oud-burgemeester Roger Heyvaert (LB+) beschuldigt Luc Goeman (Pro Meise) ervan dat hij hem moedwillig heeft proberen aanrijden. “Ik was net een attest gaan halen bij de dokter toen ik naar mijn auto liep die op de Godshuisstraat geparkeerd stond. Op dat moment kwam Goeman aangereden met zijn zware BMW. Hij ziet mij staan en geeft opeens nog wat gas bij. Als ik niet achteruit spring, had hij mij zeker geraakt. Ik was echt enorm verschoten en vroeg wat hem bezielde. Hij was duidelijk fier op zijn prestatie. ‘Nu heb je geluk’, zei hij. ‘Volgende keer rij ik u plat’.”

Heyvaert heeft een klacht ingediend bij de politie. “Ik weet niet wat hem bezielt. Misschien is hij gefrustreerd omdat wij de naam Open Vld mochten houden (een aantal liberalen waaronder Goeman zijn niet mee verkast naar LB+ en wilden zelf een lijst indienen onder ‘Open Vld’ maar de partijtop weigerde, red.). Dat zijn vriendin nu gedegradeerd is van gemeentesecretaris tot adjunct-algemeen directeur heeft er misschien ook mee te maken.”

Luc Goeman valt uit de lucht. “Wat vindt die allemaal uit… Ik ben Heyvaert inderdaad tegengekomen aan de dokter. Ik ben hem voorbijgereden en ben gewoon geparkeerd. Meer is er niet gebeurd. Dit is te zot voor woorden. Een tegenklacht? Ik ga eerst zien wat de politie zegt.”
Volgens Pro Meise-woordvoerder Erwin De Clerck gedraagt Heyvaert zich zo ‘omdat hij weet dat we hem achter zijn veren gaan zitten in een aantal onfrisse dossiers’. “Een kat in het nauw maakt gekke sprongen. Hij probeert ons nu in een zo slecht mogelijk daglicht te stellen.”

Intussen is ook een groot verkiezingsbord van LB+ op de Temsesteenweg vernield. “Ik kan niet zeggen wie daarachter zit maar het is eveneens schandalig”, vervolgt Heyvaert. “Van andermans borden moet je afblijven. Dat kost geld en er kruipt ook wat werk in. Het bord waarop ook Jo Van den Brande, Gunther Van Doorslaer en Ella De Neve stonden werd omvergetrokken en kapotgestampt. Ik vermoed dat de daders zeker met twee waren. Volgens de politie dateren de feiten van zaterdag.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise