10 jaar voor Kevin D.C.

De correctionele rechtbank van Brussel heeft een uitspraak gedaan in de zaak van de dood van Frederik Heyvaert. Drie jaar geleden werd deze jonge man uit Malderen dood aangetroffen in de camionette van Kevin D.C. De camionette stond geparkeerd op de parking van de voormalige LIDL in het centrum van Merchtem.

Kevin D.C. heeft altijd volgehouden dat het een ongeluk betrof waarbij Frederik Heyvaert werd getroffen door een kogel waarvan Kevin D.C. niet wist dat die nog in de kamer van het wapen stak dat hij op Frederik Heyvaert richtte. De rechter volgde echter de eis van het parket en veroordeelde Kevin D.C. tot tien jaar gevangenisstraf wegens doodslag.

Sven Mary, advocaat van de beklaagde, respecteert het verdict van de rechtbank maar zal zeer waarschijnlijk beroep aantekenen omdat hij nog steeds gelooft in de versie van zijn cliënt: een ongeluk en geen doodslag.

Foto: Frederik Heyvaert

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk