Incovo verdeelt opbrengst van laatste taxusactie

In 2017 konden de inwoners van de gemeenten waar intercommunale Incovo actief is voor de laatste keer taxussnoeisel naar de recyclageparken brengen. Traditioneel wordt de opbrengst hiervan gebruikt voor de ondersteuning van lokale goede doelen rond kankerbestrijding of hulp aan personen in moeilijkheden. Binnen de Incovo-gemeenten blijkt solidariteit geen loze term. Er konden met de hulp van de gemeentebesturen dan ook negen organisaties of projecten voor steun geselecteerd worden.

Het gaat om Kanjers van vrouwen en het Kom op tegen Kanker-initiatief van Rossem Leeft in Meise; de actie ‘Steun Max’ in Vilvoorde/Grimbergen; het antikankerfonds, de vzw Ouders van verongelukte kinderen en vzw Villa Clementina via Zemst for Life, het Rode Kruis in Londerzeel en Diegem Loopt tegen Kanker en 1000 km tegen kanker door het gemeentebestuur in Machelen.

In het totaal zal er 3.860 euro worden geschonken aan de verschillende goede delen, allemaal dankzij de taxusinspanningen van de inwoners.

Slecht nieuws is wel dat de taxusactie vanaf 2018 stopt. “Voorheen werd taxussnoeisel ingezameld om er een medicijn in de bestrijding van borstkanker mee aan te maken,” meldt Alex Heyvaert, voorzitter van Incovo. “Blijkbaar zijn de stocks van taxussnoeisel door de succesvolle acties zo groot dat er niet langer vraag naar is. We kunnen ingezameld taxussnoeisel voorlopig aan de straatstenen niet kwijt. Er zit niets anders op dan het terug als te composteren groenafval te beschouwen, helaas.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise