Expo in bib eert overleden medewerkster

De bibliotheek en de stripbib van Meise organiseren nog tot en met 31 december een unieke tentoonstelling met het grafisch werk van Jessica Van Tricht. Jessica was van 2006 tot 2013 bibliotheekmedewerker in Meise. Opgeleid als grafisch vormgever zorgde ze voor de creatieve inbreng in het bibliotheekteam. Haar vrije tijd vulde ze met tekenen en haar passie voor dieren, fantasy en strips. Voor ze omkwam in een tragisch ongeval werkte ze aan een stripverhaal en het was haar bedoeling om dit uit te geven.

“De tentoonstelling geeft een overzicht van haar gevarieerde en kwaliteitsvolle kunst. In destripbib zijn haar strips in wording te bewonderen”, legt bibliothecaris Ann Baeckelandt uit. “De bibliotheek focust op haar andere tekeningen en werkstukken.”

De vernissage werd bijgewoond door vice-eerste minister Kris Peeters. Hij diende Jessica de eerste zorgen toe na het ongeval.

“Als aandenken aan Jessica is een boekje te koop met tekeningen, gedichten en persoonlijke getuigenissen. De opbrengst gaat naar twee goede doelen die Jessica zeer genegen waren: ‘Allemaal poezen’, een opvanginitiatief van thuis- en kansloze poezen en de Liga voor fibromyalgie, een organisatie die zich inzet voor de herkenning en bekendmaking van de spierziekte en lotgenoten ondersteunt.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise