Kinderen leren fietsen op twee wielen

Een twintigtal kinderen nam woensdag in de sportschuur van Wolvertem deel aan ‘Kijk, ik fiets!’, een project waarbij kinderen van drie tot zeven jaar onder begeleiding leren fietsen op twee wielen. Ervaren lesgevers leidden alles in goede banen en gaf nuttige tips aan de kinderen en ouders.

“Leren fietsen op twee wielen is voor heel wat kinderen een complexe aangelegenheid”, zegt sportfunctionaris Dany Geysels.

“Sommigen fietsen al na een paar minuten, anderen doen er iets langer over. Met deze actie geven wij jaarlijks de ouders een duwtje in de rug. Zowat drievierde kon na 2 uren zelfstandig fietsen. De anderen zullen eerstdaags wel snel volgen.”

Elk kind ontving na afloop nog een fietsdiploma, een fluovestje, een drankje en peperkoekje en nuttige tips in stripvorm. De ouders kregen de brochure “Kinderen op de fiets” met nuttige fietsinfo en -tips mee naar huis.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise