“Spanning voor het EK neemt stilaan toe”

Het Europees Kampioenschap in Frankrijk is nog minder dan drie maanden van ons verwijderd. Bij ‘Red Island’, één van de officiële supportersclubs van de Rode Duivels neemt de spanning dan ook toe.

“We hebben al 2 bussen gereserveerd om naar Lyon en Bordeaux te trekken. De volledige organisatie is nog niet rond maar er wordt nog alle dagen aan gewerkt”, zegt bestuurslid Christophe Brunin.

Op maandag 13 juni spelen de Rode Duivels hun eerste match tegen Italië in Lyon. De supportersclubs zijn dan ook volop bezig met de voorbereidingen. Red Island, met thuisbasis in café Het Eiland in Oppem, telt zowat 200 leden.

“Onze club is in de aanloop naar het WK in Brazilië opgericht”, vertelt Christophe Brunin. “De ticketverdeling was toen wel al gebeurd maar de wedstrijden hebben we wel intens gevolgd vanuit onze thuisbasis.”

Nu maakt de club zich op voor haar eerste EK-campagne. “De zenuwen staan stilaan strak gespannen”, lacht Brunin. “Er moet nog zoveel, gedaan een geregeld worden. Elke week komen we samen. We gaan dan ook verschillende activiteiten rond het EK2016 organiseren.”

“We hebben al 2 bussen gereserveerd om naar Lyon en Bordeaux te gaan… De volledige organisatie is nog niet rond maar er wordt nog alle dagen aan gewerkt. We hebben al onze leden nog eens aangeschreven om te polsen hoe groot de interesse precies is en beginnen stilaan met de reservaties. Als we de bussen gemakkelijk vol krijgen zijn we misschien nog van plan om een bus naar Nice in te leggen en ook eventuele volgende matchen.”

Het prijskaartje zou beperkt blijven. “Voorlopig kunnen we dit aan zeer aantrekkelijke prijzen organiseren vermits we niet van plan zijn om te blijven logeren. We zouden zeer vroeg ‘s morgens vertrekken, een halve dag rondkuieren in de stad waar we spelen en ‘s avonds na de match weer naar huis keren. Het staat nog niet 100% vast maar we dachten aan ongeveer 50 euro per persoon te vragen. We werken hiervoor samen met een lokale busmaatschappij uit onze gemeente.”

Ook in het supporterslokaal zal een geweldige EK-sfeer hangen. “We zijn met vanalles bezig om de supporters een zo aangenaam mogelijke ervaring te bezorgen tijdens elke match die we in Frankrijk zullen spelen. Hiervoor wordt samengewerkt met verschillende bedrijven zoals, Samsung, Krëfel en Carlsberg. Er komen sowieso grote schermen, gratis vaten, wedstrijden waar mooie prijzen mee kunnen gewonnen worden en een barbecue.”

De club zal ook minstens tijdens één wedstrijd aanwezig zijn op het gemeenteplein van Meise. Daar organiseert de vzw Meise Boven met de hulp van lokale verenigingen telkens een evenement rond de wedstrijden van de Rode Duivels. “Er zal een heus fandorp worden opgebouwd en de wedstrijden zullen op groot scherm vertoond worden voor enkele duizenden fans.”

Voordien gaan ook de voorbereidingswedstrijden tegen onder meer Portugal, Finland en Noorwegen bezocht worden door zowat 50 leden van de supportersclubs. “Dat wordt een goede opwarming voor het echte werk in juni, besluit Brunin.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise