'Salon' gestort in Kerkhofstraat

Het lijkt van kwaad naar erger te gaan met het onophoudelijke sluikstorten in de Kerkhofstraat op de grens van Meise en Londerzeel. Nu werd er zelfs een bijna volledig ‘salon’ teruggevonden met een intacte driezitzetel en twee tweezitzetels. Ook verschillende bedden, matrassen en lattenbodems zijn achtergelaten. Mogelijk komt de dader er deze keer echter niet zomaar vanaf want er zijn aanwijzingen gevonden.

Het houdt niet op met het sluikstorten in het grensgebied tussen Londerzeel en Meise, vlakbij de A12. De plaag concentreert zich in een lus die de Kerkhofstraat naar rechts maakt vlak voor de lichten van de A12. Het baantje dient ook als sluipweg naar kraangigant Sarens. Tot voor een paar jaar was het straatje bewoond en was er ook een garage. Een paar jaar geleden werden de bewoners onteigend door het Vlaams Gewest met het oog op de komst van een verkeerswisselaar op de A12.

Sindsdien is het verlaten wegje echter helemaal de ‘place to be’ voor sluikstorters. De voorbije weken en dagen is het zelfs nauwelijks nog bij te houden.

De buit van afgelopen weekend deed zelfs ‘ervaren’ zwerfvuilmeester Luc Larivière even de ogen uitwrijven. “Je stapt met wat verbeelding precies in iemand zijn salon binnen”, vertelt hij. “Er was een driezitzetel en twee tweezitzetels afgezet. Verder lag er ook een volledig kinderbed, een uiteengehaald groot bed en drie lattenbodems en matrassen. Fietsers die passeerden dachten zelfs dat ik hier een garageverkoop aaa het houden was… Er stonden ook nog een zevental huisvuilzakken bij maar mogelijk zijn die van iemand anders.”

Mogelijk komt de dader er deze keer wel niet zo goed goedkoop vanaf. “Er zijn een heel aantal aanwijzingen gevonden. Er zat een pasfoto in de zakken en een telefoonnummer. Ook enkele bankafschriften en oude facturen zijn teruggevonden. Ik heb samen met de mensen van intercommunale Incovo bij de politie een proces-verbaal laten opmaken. Ik denk dat het echt mogelijk moet zijn om de dader te vinden.”

Het stemt Larivière wel tevreden dat mensen stilaan alerter reageren. “Ik heb zelfs de politie thuisgehad een paar dagen geleden. Een voorbijrijdende fietster had mijn nummerplaat opgeschreven en doorgeven terwijl ik daar aan het opruimen was. Zij dacht dat ik daar aan het storten was…(lacht).”

Intussen blijft het op de plek echter dweilen met de kraan open. Wegbeheerder Agentschap Wegen en Verkeer heeft alvast een vergunning gekregen om de vier leegstaande gebouwen er plat te gooien. Daardoor worden sluikstorters een stuk zichtbaarder. Dat is echter wel nog niet voor meteen. Volgens woordvoerder Anton De Coster is de ingreep maar voorzien in de eerste helft van 2016, zelfs pas tegen de zomer aan.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise