Sneltram ook in Tour ongewenst

Witte borden met een tram-gerelateerde boodschap in zwarte letters duiken nu ook op in de Tour. Gisteren konden miljoenen televisiekijkers er niet naast kijken.

Terwijl Zdenek Stybar met een laatste lendenruk naar de overwinning snelde in Le Havre stak Jef Van Van Droogenbroeck (71) doodleuk zijn intussen gekend visitekaartje omhoog.

‘Tramhalte A12 kindonveilig’, luidt de steeds weerkerende boodscap. De man trekt sinds eind 2013 de koerswereld rond in de strijd voor zijn woning die dreigt onteigend te worden met de komst van de sneltram in Meise.

‘Ik had het ook al in Hoei en Arras geprobeerd maar daar was het minder goed gelukt. Hier in de Tour is het ongelooflijk moeilijk door de grote drukte. Ik heb mij deze keer echter op 25 meter van de camera kunnen positioneren. Met behulp van een trapke kon ik op het juiste moment mijn bord omhoogsteken.’

‘Vrijdag neem ik een rustdag maar zaterdag ga ik er nog eens voor de op de Mûr-de-Bretagne. Daarna komen we naar huis. Ik heb ook al de Dauphiné en de Ronde van Zwitserland gedaan. Het is tijd om wat rust te nemen en wat te werken thuis.’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise