Sponsors gezocht om windhaan Mollem te restaureren

De parochie Mollem start een fondsenwerving om de windhaan op de toren van de Sint-Stefanuskerk te restaureren. De windhaan werd tijdens de restauratiewerken aan de kerktoren voorlopig weggenomen. Een restauratie van de koperen windhaan is niet voorzien in het budget.

‘Toch vinden de mensen van de kerkraad en van de parochieploeg van Mollem het belangrijk dat de windhaan mee wordt gerestaureerd’, zegt pastoor Karel Stautemas.

‘Vandaar dat zij een speciaal fonds oprichten om de windhaan te restaureren en waarbij iedereen kan bijdragen. Op die manier willen wij de Mollemse bevolking betrekken bij de restauratie van de kerktoren. De restauratie kost ongeveer 3.500 euro.’

Om de restauratie te ondersteunen vond de parochie Hendrik Amerijckx (93), alias ‘Rie van Pol’, bereid om peter te worden van de windhaan. ‘De eerste keer in mijn leven dat ik peter ben’, lacht de oudste Assese café-uitbater.

Er volgen enkele omhalingen in de kerk, maar iedereen kan bijdragen. Dat kan door een omslag met vermelding ‘Windhaan Mollem’ te deponeren bij Eddy De Leeuw, Voorstehoeve 136  in Mollem ofwel te storten op BE36 7341 4906 7181 van parochie Mollem met vermelding ‘Windhaan Mollem’.

De tijd is wel kort, want de stellingen rond de toren verdwijnen al eind augustus. Tegen dan moet de windhaan gerestaureerd zijn. De parochie biedt bij het einde van de werken een receptie aan de Mollemse gemeenschap aan.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk