Eerste 'Midzomerfeesten' in aantocht

De vzw Meise Boven, die vorig jaar met groot succes een WK-feest in Meise centrum organiseerde, komt op de proppen met een gloednieuw initiatief. Ze gaan namelijk voor het eerst Midzomerfeesten organiseren in de gemeente. Tijdens het weekend van 26, 27 en 28 juni staan onder meer een afterworkparty, verschillende dj’s waaronder Gunther D en een heuse kermis-TD met optredens op het menu.

De eerste Midzomerfeesten in Meise zijn in aantocht. Initiatiefnemers zijn Birgen Wyns, Bram De Ridder en Tom Heyvaert van de vzw ‘Meise Boven’. Het trio zorgde er ook al voor dat Meise centrum vorig jaar vol liep toen de Rode Duivels actief waren op het WK. Ze zorgden voor een groot scherm en de nodige randanimatie. Het was toen al de bedoeling dat de vzw in de toekomst nog evenementen zou organiseren om Meise te doen herleven.

“Deze keer opteren we voor een echte Vlaamse kermis. Opnieuw zal overigens een groot deel van de opbrengst naar het goede doel gaan.”

De eerste Midzomerfeesten vinden plaats op 26, 27 en 28 juni. “Het wordt een evenement met tal van activiteiten voor jong en oud en met de medewerking van tal van verenigingen”, legt De Ridder uit.

“We starten op vrijdag 26 juni met een kermis, onmiddellijk na schooltijd. Het wordt écht een volwaardige kermis met gratis ritjes voor alle kinderen. Om 17 uur begint de ‘After Work’ met een kinderdisco in de grote tent. Ambiance verzekerd dus voor de kleinsten. Discobar Solution neemt nadien over en brengt de sfeer erin voor we afsluiten met Studio Brussel DJ Gunther D. De toeganig is overigens gans de avond gratis.”

Op zaterdag 27 juni is de kermis een hele dag open, ook tijdens de zaterdagmarkt. “’s Avonds brengen we in de grote tent de ambiance erin met Charles (voormalig frontman van de ‘Magical Flying Thunderbirds’), John Dennis & Ziva en afsluiter DUK. Tussendoor houdt DJ Stafke De Proft de ambiance erin. Opnieuw is de toegang gratis.”

Zondag 28 juni tenslotte is de kermis uiteraard terug een hele dag open. “Chiro Meise zorgt dan op haar beurt voor activiteiten voor jong en oud én een gezellig streekbierencafé.”

“De opbrengsten van dit feestweekend gaan opnieuw naar goede doelen. We danken alvast ‘Build A Wall’, de Meelopers Meise, Chiro Meise en de gemeente Meise voor de medewerking.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise