'2 op 3 Meisenaren wil sneltram gebruiken'

Twee op drie Meisenaren willen de sneltram gebruiken en 80 procent zal te voet of met de fiets naar de halte gaan. Dat blijkt uit een enquĂȘte die tussen 16 en 20 maart bij 510 Meisenaren uit de verschillende deelgemeenten en van alle leeftijdscategorieĂ«n werd afgenomen.

Dat gebeurde in opdracht van De Lijn, weliswaar door medewerkers van een extern onderzoeksbureau.

63 procent van de ondervraagden stelt de tram te zullen gebruiken. Het gaat dan vooral om inwoners van Oppem, Meise en Wolvertem. 21 procent van hen gaat dit volgens de enquĂȘte zelfs dagelijks doen.

‘Dit betekent dat er elke dag meer dan 2.400 reizigers op de tram zullen stappen’, zegt De Lijn-woordvoerster Dominique Renders. ‘De regelmatige gebruikers geven ook aan de tram te gebruiken voor hun woon-werk- of woon- school verplaatsing.’

Ongeveer 80 procent (dagelijkse) tramreizigers zal te voet of met de fiets naar de halte komen. De overige tramgebruikers zullen de auto nemen als voortransport.

De resultaten van de enquĂȘte bieden De Lijn nieuwe inzichten.

‘Zo blijkt dat het aantal sneltramgebruikers hoger is dan ingeschat. Bovendien geeft een grote groep reizigers aan op een duurzame manier naar de halte te willen komen. 23 procent heeft er moeite mee om de A12 over te steken om naar de halte gaan. Daartegenover staat dat 77 procent van de Meisenaren de A12 niet als grote barriĂšre ziet.’

De Lijn zegt rekening te zullen houden met de resultaten. ‘Deze gedetailleerde informatie laat toe om het onderzoek naar de inpassing van het tramtracĂ© en de inplanting van de haltes te verfijnen.’  

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise